Gerlinda

Gerlinda väntar på att insemineras med:

Dionysos 1038

 

Dio2

Dionysos är en elegant, ädel, välproportionerlig hingst med vackert huvud och väl ansatt hals. Han är en typförbättrare som ger mycket bra ridbarhet.

DSC_0059 (1)mindreDionysos, med avelsvärdebokstav A, hade i sitt tyska bruksprov poängen; lynne 9.0, prestationsvilja/samarbetsvilja 9.0, nervstyrka 9.0, ridbarhet 9.0 och banhoppning 8.0. Dionysos har 55 segrar och placeringar, varav 49 i svår klass till och med Grand Prix, med en vinstsumma på 100 000 kr.

Avkommorna har visat sig vara mycket korrekta av en modern typ, med mycket bra bakbensaktivitet och höjd i frambenens rörelse.

Med sin fina hoppförmåga och galopp kan Dionysos också ge mycket bra fälttävlanshästar. Både som far och morfar har Dionysos haft vinnare i Riksföl och på regionala fölchampionat. Tre döttrar har blivit bästa dressyrhästar i sina 3-årstester och finalplacerat sig i Kungakannan. Bästa svenskfödda 3-åring i dressyr på Avelschampionatet 2011 var efter Dionysos. En avkomma har vunnit Bundeschampionat i Österrike.

Både fadern De Niro och farfar Donnerhall återfinns i topp på WBSFH:s lista över bästa dressyrförärvare år efter år. De Niro, som själv varit framgångsrik i GP dressyr, har över 70 godkända söner.Morfadern Rubinstein I är känd för att nedärva sin fina ridbarhet och har lämnat flertalet godkända söner. Dionysos kommer ur en i sporten framgångsrik fullblodslinje på mödernet. Mormodern Tiffi xx har dessutom lämnat 3 godkända hingstar.

 

Dionysos är godkänd i SWB, Oldenburg, Westfahlen, Rheinland samt öst- och sydtyska förbunden. 

Det är Maria Oscarius som tagit bilderna ovan.

DIONYSOS De Niro Donnerhall Donnerwetter Dispuy
Melli
Ninette Markus
Negolia
Alicante Akzent II Absatz
Wega
Wiesenelfe Wiesenbaum xx
Feldeiche
Roseanne Rubinstein I Rosenkavalier Romadour II
Diva
Antine Angelo xx
Dodona
Tiffi xx Arratos xx Kronzeuge xx
Aralina xx
Tisanne xx Crepello xx
Nan xx

 

1997 | 168cm | Premierad A

 

ÄGARE    Pytt Hamberg

UPPFÖDARE   Karl Wirth

Texten är lånad från Rånässtall.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.